Aphrodité, az élvezet készsége

Segíti ünnepelni az életet, élvezni a sokféle örömöt

Ez az Istennő sok harc kirobbantója a világunkban, ma is. Hatalmas erejét mutatja, hogy neki ítélte Páris herceg is a legszebbnek járó aranyalmát, amit a viszály Istennője gurított az Olümposzra.

Hárman is ugrottak az alma után, amire az volt csak írva, hogy a „legszebbnek”. Héra főistennő, és Pallas Athene is azt gondolta neki jár. Vitájuk eldöntését földi férfire bízták. A szerelem istennője győzött, a hatalom vagy az ész istennője rovására.

Ezek az aranyalmák, és az értük való versengések még most is jelen vannak, nemcsak a női körökben.

Legtöbbször a szerelem istennő győz, ma is. Mit jelent ez?

Miért fontos istennői lélekrész Aprodite, ma különösen?

Ő az élet élvezni tudásának alkímiáját segíti megélni, ami maga a gyógyulás.

Darabokra szed, megtisztulunk a szerelem tüzében, és új ember születik.

Az általa képviselt „élvezni tudás” és az  érzéki örömök , azok használata félreértés tárgya lett, öncélúvá vált.

Tiszta, emelkedett formájában ez az archetípusunk segíti ünnepelni az életet, élvezni a sokféle örömöt, ízeket, a testünket, szerelmet.

Ha elkényelmesedik az archetípus, és csakis a legegyszerűbben megszerezhető örömöket, az anyagi és testi örömöket hajszolja, akkor hamar kiég, és csalódottá válik.

Ezek a vágyak nem kielégíthetőek, csak rövid időre! Új vágy keletkezik.

Ha a szabadság szabadosságba megy át, „ami szeretetből történik az mindenkinek jó” jelszóval semmibe veszi a házasság szentségét, hogy vágyait kielégítse, abból nem igazi öröm fakad.

Felelőtlen viselkedésével bajba kerül, nemcsak ő maga, de családok is.

Mind az élet édes része után áhítozunk (írom, s közben még egy kanál mézet csorgatok a kávémba, amit nem is kéne innom amúgy).

 

Mi a megoldás?

Mértéktartás és felelősség az élveteket megélésében.

Maradéktalan élvezete minden egyes pillanatnak, amit élhetünk.

 

Gondoskodni kell a saját boldogságunkról, nem a pártól várva, hogy boldoggá tegyen.

 

Akár egyedül, akár két szabad ember hűséges szeretetszövetségében.

Elmélyülés az igazi örömben. Ami az ÉLET.

Az igazi élvezet megélése minden egyes lélegzetvételben!

Minden falat ételben, minden ölelésben, minden kapcsolódásban.

Múzsaként ragyogni rá a szeretett párunkra, hogy ő is látszódjék, és emelkedjen szerelmünk fényében.

Gyakorolni a Brahmacsarját, vagyis Brahmanban járni, és akit házastársul választottam, hűségemmel és női erőimmel őt támogassam.

Van lehetőségünk a kapcsolatainkban emelkedni és emelni, mint az isteni hattyúnak, aki képes a rosszat és az örömöt szétválasztani.

Isteni szeretővé emelkedni, mint Napfívérünk, Assissi Ferenc.

Repüljük, ragyogjunk a májusi szívnyílásban, a társunkkal együtt!

Hamarosan induló tanfolyamok

Anaya Női Jóga Oktatóképzés

Anaya Női Jóga Oktatóképzés

A képzésre várjuk a női lehetőségek, női egészség és női sajátosságok megismerésében elmélyülni vágyókat. Havonta egy csütörtöki napon.

Szertartások és rítusok

Szertartások és rítusok

Tudatosság növelése, megismerni, mit tartogat majd a következő állomás, hogy kiélvezhessük a jelenlegit, és jó szokások rendszeres, napi ismétlése.

Anaya jógáról végzett oktatóimtól

6 évvel ezelőtt kezdődött a csoda úgy mentem Hozzád tanulni, hogy ha csak magamnak, a Lányomnak és néhány Barátnőmnek segítek, már megéri. Az Anaya képzés alatt néhány kisebb csoportom lett, lelkes jógázókkal, szuper jóga táborokkal a kertecskémben, miközben én is fejlődtem, épültem, szépültem kicsit. Hozzájárult a női jóga Babák születéséhez, jóga unokáim száma 6 és egy még pocakban van. Mindig hálás szívvel gondolok az Anaya -ra Rád és a tanításodra.

Erika

” Az Anaya képzés fontos önismereti út volt számomra, énem rejtett, illetve elnyomott részeinek örömteli felfedezése. A nehézségek együtt hordozása, az örömök közös boldogsága. A nővérség áldott tapasztalata. Szeretet, elfogadás, megbecsülés, tisztelet – mind magunk, mind egymás iránt

Ági

“Számomra a női minőségek megértését hozta el, azt megmutatva, hogy milyen archetipusokhoz kapcsolódhatok, amikor nem vagyok jól. Azt a csodát, ahogy kinyílik az a minőség, amire éppen szükségem van, csak nevén kell nevezni….és megjelenik. Tényleg működik, ott van, láthatóvá, megragadhatóvá válik. És tanítanak, sokat kaptam magamból, magamnak”

Andrea

” Az Anaya 5 éve indított el szívem hívásának útján és azóta női életút kísérőként végzem hivatásomat főleg kismamákat és babás anyákat táplálva a jóga, az ayurvéda és a magyar hagyományok eszközeivel. Nagyon magas szintű tudást ajándékozott, melyből máig is tudok táplálkozni. A nálad elkezdett önmunka, s majd a folytatás eredményeként kerültem közelebb isteni lényemhez, majd édesanyámhoz és igazán kiteljesedett, boldog életet élhetek a magam, a családom és a hozzámfordulók örömére. Szeretettel gondolok vissza a nálad töltött tanuló időre! Hálás vagyok neked, Csillának, és a sok értékes embernek kiket általad ismerhettem meg! 

Andi

Mit kaptam az Anaya képzéstől? Elsősorban az egészségemre való odafigyelést, az önmagam szeretetén keresztüli gyógyulást. Megtapasztalni a hitelességet, szeretetet Rajtad, a családodon keresztül az otthonodban, amit kicsit a sajátomnak is éreztem, mert úgy éreztem “hazaérkeztem”. Nagyon köszönöm, mindig segítik a tanításaid az életem! Ölelés! A bónusz pedig, hogy a mai napig számíthatok Rád!

Marika

“Az Anaya képzés kinyitotta számomra a nőiség új értelmezését. Az együtt töltött hétvégék örömét sosem feledem. A holdkunyhóban nővéreimmel lenni áldás, a női lét csoda. A képzés új utakra indított, s mai napig meghatározó élmény. Köszönettel”

Enikő

Nekem az Anaya képzés a hívatásomat adta és hogy önmagam legjobb verziója lehessek! Már egy ideje jártam a jóga és az önismeret útját, de valami nem volt rendben, amit egy női betegség is jelzett. Ahogy elkezdődött a képzés alkalomról, alkalomra kezdtek a kis mozaik darabkák helyükre kerülni. Hónapról hónapra megismertem a testem, lelkem működését, szerepeimet, női minőségeimet. Vele együtt a női közösség megtartó erejének megtapasztalása és megélése fantasztikus volt, hogy így is tudunk együtt lenni és működni! Én ezt a sok megélt csodást, tapasztalást és tudást amit kaptam, szeretném továbbadni így támogatva női társaimat minden életszakaszukban

Zsuzsanna