Oktató Képzések

Igényes, önismereti úton haladó nőket várunk, akik szeretnék tudásukat integrálni, és megélni. A jóga eljuttat igaz természetünkhöz. Női gyakorlatok sokaságával támogatjuk a mély ellazulást, és feltöltődést.

Önazonosság – Elégedettség – Erő – Nyugalom

Anaya Női Jóga Oktatóképzés

Anaya Női Jóga Oktatóképzés

csütörtök - 2023. 09. 28-tól

Mély, felemelő, és megható utazásra várunk a belső valóság birodalmába: a saját testedbe. Havonta egy csütörtöki napon.

Anaya Női Jóga Oktatóképzés

Anaya Női Jóga Oktatóképzés

vasárnap - 2023. 09. 24-től

Mély, felemelő, és megható utazásra várunk a belső valóság birodalmába: a saját testedbe. Havonta egy vasárnapi napon.

Szertartások és rítusok

Szertartások és rítusok

2023.

Tudatosság növelése, megismerni, mit tartogat majd a következő állomás, hogy kiélvezhessük a jelenlegit.

Anaya Női jóga oktatóképzés

A női egészség megőrzése jógával

Női jóga oktatóképzés: alaptanfolyam

7 alkalmas, csütörtökönként vagy vasárnaponként, havi egy alkalommal, 9.00-17.00 óráig, budapesti helyszínen jógával tárjuk fel a női testi-lelki egészség pilléreit.

Az alaptanfolyam folytatása lehet az oktatóképző tanfolyam, további 2×7 alkalom, ahol a téma a második modulban
NŐI EGÉSZSÉG. Nemcsak elmélettel, de jógagyakorlással fedezzük fel a női sajátosságokat: záróizmok, méh, petefészkek, endrokrin rendszer, hormonális mestermű rendjét és rendszerét.

A harmadik modul 7 alkalma az energiagyógyászat a csakra rendszerünk kiegyensúlyozása, ahol már az oktatói technikák is fontos tudnivalók lesznek.

Időpontok

Csütörtöki képzés:
2023.09.28., 10.26., 11.23., 12.14., 2024.01.11., 02.08., 03.07.

Vasárnapi képzés:
2023.09.24., 10.29., 11.26., 12.17., 2024.01.14., 02.11., 03.10.

A tananyag ugyanaz, így lehet hol csütörtökön, hol vasárnap jönni tanulni. (a többi modul időpontja 2024 elején kerül kiírásra)

Mély, felemelő, és megható utazásra várunk a belső valóság birodalmába: a saját testedbe.

Vidám, feltöltő és tápláló ANAYA (ami a szívet mozgásba hozza) női jóga gyakorlást tartunk. Speciális, női gyakorlatok, szakrális női táncok, imaginációk, finomtesti gyakorlatok segítik megérteni a női sajátosságokat.

3X 7 tanítási nap, 3X64 kontakt óra (plusz a 10 napnyi tábor, 100 óra) mellett, több zárt csoportban feltöltött ajurvédikus ismeretanyag kerül átadásra.

A női ciklushoz igazodó jógikus életvitelt, dinacsárját gyakorlunk.

Gyakorlati órák: A fizikai és elme test megerősítésére a női egészségre ható jóga technikákat és azok elsajátítási módjai (ásanák, mudrák, bandhák) (100 óra)
Elmélet: Jóga filozófia Patandzsali és más jóga Szentírások alapján (20 óra).

A képzés a napirend újragondolásán, az erőnlét fokozásán keresztül a mélylazításig, saját, gyakorlati tapasztalásokon keresztül segíti az alapos elmélyülést. A női létezést tanulmányozzuk, beszélgetéseken, jóga gyakorláson keresztül.

A teljes képzés 3×7 alkalomból áll, ami 21 hónap, plusz a 2024 és 2025 augusztus elején 5-5 napos nyári táborban való részvétel (ennek külön költsége van!)
segítségével felkészít női jóga oktatásra, sikeres gyakorlati és elméleti vizsgát követően.

Felnőttképzési szerződést kötünk a részvevőkkel. Sikeres vizsgát követően tanúsítványt állítunk ki.

Ára modulonként 185.000 ft, vagy részlet fizetésnél 7×29.900 Ft ba kerül.
Plusz 2×5 napos nyári tábor árai
Kiscsoportban zajlik a képzés, az egyéni elmélyülést támogatva.

Oktatóképzést tartja:
Kornhoffer Tünde himalájai jógatanár, jógaterapeuta és meghívott jóga tanárok.
Jelentkezni személyesen, telefonon lehet: +3620264 8449

Szertartások és rítusok

Léteznek kapuk, belépő és kilépőpontok, egy új életszakaszba, új lehetőségekbe.

A lélek önmagában nem tud fejlődni, csak emberi kapcsolatokon, kapcsolódásokon keresztül, melyek sok kihívást hordoznak számunkra. Ha abból indulunk ki, hogy fejlődni jöttünk a világra, izgalommal tölthet el, milyen kihívásokat-akadályokat kapunk a fejlődésért. Hogy ez kellemes, várakozásteli izgalom lehessen, jó tudni azt, mit tartogat az emberi életpálya számunkra.

A szankja filozófia 4 életszakaszt különít el, a tanulás, a társadalmi kötelességet, a tanítás és végül az Istenkeresés szakaszát.

 

 

Fotó: esküvői szer

Akkor léphetünk át a következő szakaszba maradéktalanul, ha az előző szakasz leckéit megtanultuk. Ha nem így van, megrekedünk, vagy ismétlési lehetőséget kapunk – gondoljunk csak a meg nem élt tinikor önkeresésére, ami a  változókorban sürgető szükségletté válik, mely nem mindig a legalkalmasabb formában talál utat magának.

Méltósággal és jól megélni a változásokat igenis lehetséges!

Mi kell hozzá?

→ Helyes tudás és cselekvés! ←

Ehhez szolgálnak jó segítségül a rítusok, szokások, szertartások, az Isteni erők meghívása, áldásának kérése.

A legmagasabb segítség kell minden lezáráshoz és születéshez. Minden társadalom használja, tudatosan vagy tudatlanul, ma is, többé kevésbé eltorzult vagy kiüresedett formában. Sok idejétmúlt kifejezés és szimbólumhasználat értelmezhetetlenné vált. Az elmúlt évtizedekben elkezdtük megtölteni mai, élő, tiszta tartalommal az életfordulók ünnepeit, mert azt éreztük, ezek nélkül nem sikerül tovább létezni!

Szeretném megosztani ezt a tudást!

Tanítványaim életének alakulása mutatja, milyen hasznos és jó segítség ez, most különösen!

Néhány fontosabb rítus

 • Tér tisztítása-személyes, hivatásunk, otthonunk, hazánk tere
 • Foganás, születés és szülés, gyermekágy rítusai
 • Énhatárok szilárdulásának mérföldkövei és rítusai: a ballagások
 • A női vérmisztériumok rítusai
 • Szeretetszövetség , házasságkötés rítusa, szertartása
 • Változó nő szertartása
 • Gyász rítuálé
 • A haldoklás kísérése, életvégi tervezés. élő és halotti tor rítusai

A szertartások kapukat nyitnak meg, és a világok között könnyű eltévedni, kintrekedni.

 

 

Fotó: Tündi. Menstruációs szertartás

Nem mindegy, a tudatmódosítást mivel érjük el, ezért eszközként a jógát, mint erős elmemezőt fogjuk használni a kapukon való ki- és belépéskor. Azért ezt, mert megfigyeléseim alapján ez segíti a személyiség fejlődést a legjobban jelenleg az általam ismert filozófiai és vallási eszközök közül.

Nem varázsolni vagy mágiát gyakorolni hívlak! Semmilyen hatásvadász technikát nem fogok tanítani, csak olyat, ami biztonságosan működik.

Oktatói célom:

Tudatosság növelése, megismerni, mit tartogat majd a következő állomás, hogy kiélvezhessük a jelenlegit, és jó szokások rendszeres, napi ismétlése. Könnyebbíteni kicsit a nehézségeken, megtanulni a megküzdés stratégiáit, a változások okozta szorongások oldását.

Időpontjai kéthavonta egyszer személyesen:

Csütörtökön 9.00 – 17.00-ig 20.000.-Ft/alkalom

vagy pénteken 17.00 – 20.30-ig 10.000.-Ft/alkalom

Kizárólag személyesen!

Időpontok

 1. 2022. 09. 29. vagy 30.
 2. 2022. 11. 24. vagy 25.
 3. 2023. 01. 19. vagy 20.
 4. 2023. 03. 16. vagy 17.
 5. 2023. 05. 11. vagy 12.
 6. 2023. 08. 15. KEDD. közös nap
 7. 2023. 10. 12. vagy 13.

Erre a képzésre azokat várom, akik tanultak már nálam jógát, elsősorban az Anaya női jóga oktatóképzésen vagy női jógaterapeuta képzésen végzetteket.

 Itt olvashatsz egy Anaya-baba keresztelőjéről

 

 

Fotó: Tündi. Szülés utáni rítus, és tündérkeresztelő, ahol dédanya, nagyanya, édesanya és kisbaba lélek kapcsolódás látható, rituális fürdőben.

Anaya jógáról végzett oktatóimtól

6 évvel ezelőtt kezdődött a csoda úgy mentem Hozzád tanulni, hogy ha csak magamnak, a Lányomnak és néhány Barátnőmnek segítek, már megéri. Az Anaya képzés alatt néhány kisebb csoportom lett, lelkes jógázókkal, szuper jóga táborokkal a kertecskémben, miközben én is fejlődtem, épültem, szépültem kicsit. Hozzájárult a női jóga Babák születéséhez, jóga unokáim száma 6 és egy még pocakban van. Mindig hálás szívvel gondolok az Anaya -ra Rád és a tanításodra.

Erika

” Az Anaya képzés fontos önismereti út volt számomra, énem rejtett, illetve elnyomott részeinek örömteli felfedezése. A nehézségek együtt hordozása, az örömök közös boldogsága. A nővérség áldott tapasztalata. Szeretet, elfogadás, megbecsülés, tisztelet – mind magunk, mind egymás iránt

Ági

“Számomra a női minőségek megértését hozta el, azt megmutatva, hogy milyen archetipusokhoz kapcsolódhatok, amikor nem vagyok jól. Azt a csodát, ahogy kinyílik az a minőség, amire éppen szükségem van, csak nevén kell nevezni….és megjelenik. Tényleg működik, ott van, láthatóvá, megragadhatóvá válik. És tanítanak, sokat kaptam magamból, magamnak”

Andrea

” Az Anaya 5 éve indított el szívem hívásának útján és azóta női életút kísérőként végzem hivatásomat főleg kismamákat és babás anyákat táplálva a jóga, az ayurvéda és a magyar hagyományok eszközeivel. Nagyon magas szintű tudást ajándékozott, melyből máig is tudok táplálkozni. A nálad elkezdett önmunka, s majd a folytatás eredményeként kerültem közelebb isteni lényemhez, majd édesanyámhoz és igazán kiteljesedett, boldog életet élhetek a magam, a családom és a hozzámfordulók örömére. Szeretettel gondolok vissza a nálad töltött tanuló időre! Hálás vagyok neked, Csillának, és a sok értékes embernek kiket általad ismerhettem meg! 

Andi

Mit kaptam az Anaya képzéstől? Elsősorban az egészségemre való odafigyelést, az önmagam szeretetén keresztüli gyógyulást. Megtapasztalni a hitelességet, szeretetet Rajtad, a családodon keresztül az otthonodban, amit kicsit a sajátomnak is éreztem, mert úgy éreztem “hazaérkeztem”. Nagyon köszönöm, mindig segítik a tanításaid az életem! Ölelés! A bónusz pedig, hogy a mai napig számíthatok Rád!

Marika

“Az Anaya képzés kinyitotta számomra a nőiség új értelmezését. Az együtt töltött hétvégék örömét sosem feledem. A holdkunyhóban nővéreimmel lenni áldás, a női lét csoda. A képzés új utakra indított, s mai napig meghatározó élmény. Köszönettel”

Enikő

Nekem az Anaya képzés a hívatásomat adta és hogy önmagam legjobb verziója lehessek! Már egy ideje jártam a jóga és az önismeret útját, de valami nem volt rendben, amit egy női betegség is jelzett. Ahogy elkezdődött a képzés alkalomról, alkalomra kezdtek a kis mozaik darabkák helyükre kerülni. Hónapról hónapra megismertem a testem, lelkem működését, szerepeimet, női minőségeimet. Vele együtt a női közösség megtartó erejének megtapasztalása és megélése fantasztikus volt, hogy így is tudunk együtt lenni és működni! Én ezt a sok megélt csodást, tapasztalást és tudást amit kaptam, szeretném továbbadni így támogatva női társaimat minden életszakaszukban

Zsuzsanna