Héra – lelkünk hűséges, kitartó része

Gazdagság, szépség utáni vágya

Biztos volt neked is olyan osztálytársad, aki a fényes világraszóló esküvőjét tervezgette, és mindenkinél korábban, még jóval érettségi előtt villantotta az eljegyzési gyűrűt, egy nagy reményű ifjú ajándékát.

Elkülönült a lányoktól, felsőrendű lenézéssel figyelte kisded örömeiket.

Mindig a legjobban öltözött, nagyon ápolt a megjelenése, kozmetikus, fodrász, manikűr az alap.

Smink nélkül még sosem láttad, akármilyen korán kell ébredni , nem rest magáról gondoskodni, még ha el is késik emiatt.

Minden helyzetre megvan a legtrendibb öltözete, mert jár persze a testét csinosan tartani edzőterembe-személyi edzőhöz természetesen- szoláriumba. Egész napját elfoglalja önmaga ápolása, ennél jobban kevés dolog lelkesíti.

A legújabb kozmetikai csodák rajongója, titkos vágya az örökifjúság és makultálan szépsége megőrzése.

Fotóit gondosan kiretusálva teszi közzé, csakis előnyös képet találsz róla.

Férfiak közül azt választja, akinek pénze és hatalma van, elsősorban eltartani őt, de finanszírozni is költséges önápolási illetve gazdag otthonteremtési törekvéseit.

Mindenből csakis a legjobbat akarja.

Autója a státuszszimbóluma és a csigaháza, a sarki boltba is azzal ugrik oda (gondosan sminkelve persze). Mindenki azonnal lássa, ő milyen gazdag és befolyásos.

Tragédiája, ha elveszíti Zeuszát, aki persze sokszor megcsalja házsártos feleségét.

Végtelenül kiszolgáltatott. Ő az „asszony, akinek nagy a köténye, mindent eltakar”.

Magányos és elszigetelt. Viselkedése miatt alakul így.

Mivel a nőkre kifejezetten féltékeny, emiatt nagyon bántó és megalázó módon viselkedik velük, szövetséges nélkül, egyedül marad, magányossá válik.

Egyetlen valutája ugyanis, a szépsége, nem időtlen.

Bár harcol ellene, a valóságot nem tudja befolyásolni. Hervadni kezd. Ha sikerült addigra mentenie a vagyonból annyit, hogy megéljen belőle, akkor szerencsés, de a látszat a legszegényebb körülmények között is fontos neki.

Ha másra nem jut, akkor turkálókba jár fáradhatatlanul a legtrendibb darabokért. és a látszat gazdagságot az utolsó leheletéig védi, újabb (gazdag) férfi után kutatva.

Az a férfi jár jól vele, akinek fontos a látszat, a csillogás, a megmutatás, a pompa.

Héránál jobban senki se tud fényűző partit szervezni, vagy a párját felöltöztetni, gazdagnak és hatalmasnak láttatni.

Nagyon kitartóan és hűségésen védi férjét és a látszatot.

Gyerekei nem érdeklik különösebben, ha lánya van, az a vetélytársává válik, hamar el is üldözi otthonról, a fia is csak azért jó, mert vele is lehet reprezentálni, hogy milyen elit iskolába jár.

Az érzelmek mintha hiányoznának belőle.

Kegyetlen. Ő a filmek és mesék gonosz mostohája, tükörrel a kezében, amiben csak azt veszi észre, amit látni akar.

Miért érdemes kimunkálni őt magunkban? Mert kitartó, hűséges társ.

Amikor értéknek tekintjük a házasságot, és megteszünk mindent azért, hogy férjünk tekintélye és gazdagsága gyarapodjon, Hérát munkáljuk ki magunkban.

Értékes a gazdagság akkor, ha az életet szolgája, birodalma népének juttat vissza belőle a Király. Értékes magunkra is időt szánni, a jólápoltságunk fontos.

A szépség ápolása lehet a Teremtő dícsérete is.

Fejlődésének útja

   • A mértéktartás és a helyes egyensúlyok a külső szépség és lélekápolás között.
   • Női körhöz való kapcsolódás, ahol a többi archetípust is kimunkálhatja magában, rálátva a valódi gazdagság forrására: a teljességre.
   • Tanulás és a helyes tudás növelése, önállóság, saját hivatás-például a szépségiparban.
   • Megtalálni a valódi biztonságot, amit nem vehet el semmilyen külső erő.
   • Céltudatosság, és saját küldetés megtalálása, mások támogatása.
   • Alázat és tisztelet embertársak felé, meghajlás a leereszkedés helyett.
   • Önuralom tanulása, együttműködő kommunikáció.
   • Észrevenni a bántalmazást a férfi részéről, és nemet mondani rá. Nincs az a pénz, amiért a méltóságot beáldozzuk.

Ajánlott oldal: Tudnivalók a nők elleni erőszakról – NANE

Részlet az oldalon található tudásanyagból:

Az erőszak fajtái

Nők elleni erőszaknak nevezünk minden olyan erőszakot, amely a személy nemi hovatartozása miatt történhet és történik meg valakivel.

Szóbeli (verbális) erőszak

A nő lekicsinylése, sértegetése, gúnyolódás, nevetségessé tevés (például a nő külseje, vallása vagy faji hovatartozása miatt), bántalmazással, veréssel való fenyegetés, gyerekek elvételével, öngyilkossággal való fenyegetés.

Lelki erőszak

Alapvető érzelmi igények és szükségletek megtagadása, barátoktól, munkától, családtól, kedvenc foglalatosságoktól való elszigetelés vagy eltiltás, féltékenység, nő önbizalmának módszeres lerombolása, elzárkózás a problémák közös megbeszélésétől, nő állandó hibáztatása, értéktárgyainak összetörése, tárgyak összetörése/dobálása/csapkodása, fegyverrel való fenyegetőzés, félelmet keltő viselkedés (dühödt nézés, üvöltés), támadó faggatózás, életveszélyes/ijesztő autóvezetés, telefon és egyéb kommunikációs csatornák lezárása, telefonon való állandó ellenőrzés, nő zsebeinek/táskájának átkutatása.

Anaya Női Jóga Oktatóképzés

Anaya Női Jóga Oktatóképzés

szombati - 2023. 03. 12-től

A képzésre várjuk a női lehetőségek, női egészség és női sajátosságok megismerésében elmélyülni vágyókat. Havonta egy csütörtöki napon.

Szertartások és rítusok

Szertartások és rítusok

2022. 09. 29 - től

Tudatosság növelése, megismerni, mit tartogat majd a következő állomás, hogy kiélvezhessük a jelenlegit, és jó szokások rendszeres, napi ismétlése.

Anaya jógáról végzett oktatóimtól

6 évvel ezelőtt kezdődött a csoda úgy mentem Hozzád tanulni, hogy ha csak magamnak, a Lányomnak és néhány Barátnőmnek segítek, már megéri. Az Anaya képzés alatt néhány kisebb csoportom lett, lelkes jógázókkal, szuper jóga táborokkal a kertecskémben, miközben én is fejlődtem, épültem, szépültem kicsit. Hozzájárult a női jóga Babák születéséhez, jóga unokáim száma 6 és egy még pocakban van. Mindig hálás szívvel gondolok az Anaya -ra Rád és a tanításodra.

Erika

” Az Anaya képzés fontos önismereti út volt számomra, énem rejtett, illetve elnyomott részeinek örömteli felfedezése. A nehézségek együtt hordozása, az örömök közös boldogsága. A nővérség áldott tapasztalata. Szeretet, elfogadás, megbecsülés, tisztelet – mind magunk, mind egymás iránt

Ági

“Számomra a női minőségek megértését hozta el, azt megmutatva, hogy milyen archetipusokhoz kapcsolódhatok, amikor nem vagyok jól. Azt a csodát, ahogy kinyílik az a minőség, amire éppen szükségem van, csak nevén kell nevezni….és megjelenik. Tényleg működik, ott van, láthatóvá, megragadhatóvá válik. És tanítanak, sokat kaptam magamból, magamnak”

Andrea

” Az Anaya 5 éve indított el szívem hívásának útján és azóta női életút kísérőként végzem hivatásomat főleg kismamákat és babás anyákat táplálva a jóga, az ayurvéda és a magyar hagyományok eszközeivel. Nagyon magas szintű tudást ajándékozott, melyből máig is tudok táplálkozni. A nálad elkezdett önmunka, s majd a folytatás eredményeként kerültem közelebb isteni lényemhez, majd édesanyámhoz és igazán kiteljesedett, boldog életet élhetek a magam, a családom és a hozzámfordulók örömére. Szeretettel gondolok vissza a nálad töltött tanuló időre! Hálás vagyok neked, Csillának, és a sok értékes embernek kiket általad ismerhettem meg! 

Andi

Mit kaptam az Anaya képzéstől? Elsősorban az egészségemre való odafigyelést, az önmagam szeretetén keresztüli gyógyulást. Megtapasztalni a hitelességet, szeretetet Rajtad, a családodon keresztül az otthonodban, amit kicsit a sajátomnak is éreztem, mert úgy éreztem “hazaérkeztem”. Nagyon köszönöm, mindig segítik a tanításaid az életem! Ölelés! A bónusz pedig, hogy a mai napig számíthatok Rád!

Marika

“Az Anaya képzés kinyitotta számomra a nőiség új értelmezését. Az együtt töltött hétvégék örömét sosem feledem. A holdkunyhóban nővéreimmel lenni áldás, a női lét csoda. A képzés új utakra indított, s mai napig meghatározó élmény. Köszönettel”

Enikő

Nekem az Anaya képzés a hívatásomat adta és hogy önmagam legjobb verziója lehessek! Már egy ideje jártam a jóga és az önismeret útját, de valami nem volt rendben, amit egy női betegség is jelzett. Ahogy elkezdődött a képzés alkalomról, alkalomra kezdtek a kis mozaik darabkák helyükre kerülni. Hónapról hónapra megismertem a testem, lelkem működését, szerepeimet, női minőségeimet. Vele együtt a női közösség megtartó erejének megtapasztalása és megélése fantasztikus volt, hogy így is tudunk együtt lenni és működni! Én ezt a sok megélt csodást, tapasztalást és tudást amit kaptam, szeretném továbbadni így támogatva női társaimat minden életszakaszukban

Zsuzsanna