Bennünk élő Istennők

Kívánom, hogy használd teljességedet és tudásodat a mindennapi életben is, mint csodálatos, mágikus nő, aki maga a teljesség és teremtés, az EGÉSZség.

A hét istennő archetípusa:

Héra/Júnó a házasság istennője, Demeter/Ceres a termékenység, a gabonaföldek istennője a táplálékadó anya, Perszephoné/Proserpina a leány, az alvilág királynője, Artemisz/Diána a vadászat és a Hold istennője, Pallas Athéné/Minerva a bölcsesség istennője, Hesztia/Veszta a házitűzhely és a templom istennője és Aphrodité/Vénusz a szerelem istennője.

Ugyanabban az asszonyban több istennő is lakozhat, némelyik nagyobb némelyik kisebb befolyással bír.

Ezek az istennők többnyire új élethelyzetben aktiválódnak. Mind a hét istennő más és más vetületét képviseli a női létnek.

Természetesen az életciklus változásával más és más istennők aktivizálódnak bennünk. Van, akiben már kislány korában ott munkál Héra, és az esküvőjéről ábrándozik, van, akiben csak a házasságkötésekor jelenik meg Héra, s vannak olyan nők is, akiknél Héra nincs jelen, s számukra a házasság egész egyszerűen nem fontos.

Számos eldöntendő probléma egy nő életében is az Istennők harcáról szól. A karrier kontra gyermekvállalás például Athéné és Demeter harca, vagy, hogy egy férjes asszony belemenjen-e egy szerelmi viszonyba, ez Héra és Aphrodité harca.

Ilyenkor érezzük magunkat döntésképtelennek, percenként egészen bizonyosak vagyunk abban, hogy melyik a helyes döntés, míg a következő percben az előző szöges ellentétét tartjuk jónak. Idővel aztán letisztul a kép, és mindegyik istennő megbékél a rá ruházott feladattal. Minden földi nő hősnő, saját életének főszereplője. Azért és attól hős, mert vállalja a felelősséget döntéseiért, melyeket képes meghozni. Tisztában van vele, hogy saját sorsának ő a kovácsa, és nem mutogat a másikra, hogy ” miattad van” „te tehetsz róla”, „a te ötleted volt”. A hősnő tehát nem sodródik , nem gyönge bábu vagy mártír, hanem kezébe veszi sorsát.

Gyakran kell döntést hozni olyan kérdésekben, mint pl. „elváljak vagy ne”, „hozzámenjek vagy ne”, „megszüljem, vagy ne”, „otthagyjam az állást, vagy ne” „elfogadjam-e az állást, vagy ne”, ” visszamenjek-e dolgozni, vagy ne” ” elköltözzek-e vagy ne”. Ezekben a döntésekben mindig vannak az ember körül segítő szándékú emberek akik helyettünk tudják, hogy nekünk mi a jó, és megmondják nekünk mit döntsünk.

Ám a valódi és jó döntést csakis mi magunk tudjuk meghozni, és akkor ha mindegyik istennőnk szót kapott a vitában, és mindegyiknek kellő figyelmet tudtunk szentelni.

Ha te is szeretnéd megismerni a benned élő istennőket, gyere el az Anaya Női Jóga alaptanfolyamok egyikére, ahol megismerheted a lelked titkait és a jóga segítségével hozzájárulhatsz Önmagad fejlődéséhez, megértéséhez is.

A képzést összeállította Kornhoffer Tünde Jean Shinoda Bolen azonos című könyve alapján. Szeretettel ajánlom dr. Valló Ágnes oldalát, ahol meg tudhatod ki munkál benned most leginkább:

Istennők Teszt – dr. Valló Ágnes

„Az élet játék, játszd.” – Teréz anya

Próbáld ki, csak úgy magadért, a szórakozásért Istennő Kvízünket!

 

Anaya jógáról végzett oktatóimtól

6 évvel ezelőtt kezdődött a csoda úgy mentem Hozzád tanulni, hogy ha csak magamnak, a Lányomnak és néhány Barátnőmnek segítek, már megéri. Az Anaya képzés alatt néhány kisebb csoportom lett, lelkes jógázókkal, szuper jóga táborokkal a kertecskémben, miközben én is fejlődtem, épültem, szépültem kicsit. Hozzájárult a női jóga Babák születéséhez, jóga unokáim száma 6 és egy még pocakban van. Mindig hálás szívvel gondolok az Anaya -ra Rád és a tanításodra.

Erika

” Az Anaya képzés fontos önismereti út volt számomra, énem rejtett, illetve elnyomott részeinek örömteli felfedezése. A nehézségek együtt hordozása, az örömök közös boldogsága. A nővérség áldott tapasztalata. Szeretet, elfogadás, megbecsülés, tisztelet – mind magunk, mind egymás iránt

Ági

„Számomra a női minőségek megértését hozta el, azt megmutatva, hogy milyen archetipusokhoz kapcsolódhatok, amikor nem vagyok jól. Azt a csodát, ahogy kinyílik az a minőség, amire éppen szükségem van, csak nevén kell nevezni….és megjelenik. Tényleg működik, ott van, láthatóvá, megragadhatóvá válik. És tanítanak, sokat kaptam magamból, magamnak”

Andrea

” Az Anaya 5 éve indított el szívem hívásának útján és azóta női életút kísérőként végzem hivatásomat főleg kismamákat és babás anyákat táplálva a jóga, az ayurvéda és a magyar hagyományok eszközeivel. Nagyon magas szintű tudást ajándékozott, melyből máig is tudok táplálkozni. A nálad elkezdett önmunka, s majd a folytatás eredményeként kerültem közelebb isteni lényemhez, majd édesanyámhoz és igazán kiteljesedett, boldog életet élhetek a magam, a családom és a hozzámfordulók örömére. Szeretettel gondolok vissza a nálad töltött tanuló időre! Hálás vagyok neked, Csillának, és a sok értékes embernek kiket általad ismerhettem meg! 

Andi

Mit kaptam az Anaya képzéstől? Elsősorban az egészségemre való odafigyelést, az önmagam szeretetén keresztüli gyógyulást. Megtapasztalni a hitelességet, szeretetet Rajtad, a családodon keresztül az otthonodban, amit kicsit a sajátomnak is éreztem, mert úgy éreztem „hazaérkeztem”. Nagyon köszönöm, mindig segítik a tanításaid az életem! Ölelés! A bónusz pedig, hogy a mai napig számíthatok Rád!

Marika

„Az Anaya képzés kinyitotta számomra a nőiség új értelmezését. Az együtt töltött hétvégék örömét sosem feledem. A holdkunyhóban nővéreimmel lenni áldás, a női lét csoda. A képzés új utakra indított, s mai napig meghatározó élmény. Köszönettel”

Enikő

Nekem az Anaya képzés a hívatásomat adta és hogy önmagam legjobb verziója lehessek! Már egy ideje jártam a jóga és az önismeret útját, de valami nem volt rendben, amit egy női betegség is jelzett. Ahogy elkezdődött a képzés alkalomról, alkalomra kezdtek a kis mozaik darabkák helyükre kerülni. Hónapról hónapra megismertem a testem, lelkem működését, szerepeimet, női minőségeimet. Vele együtt a női közösség megtartó erejének megtapasztalása és megélése fantasztikus volt, hogy így is tudunk együtt lenni és működni! Én ezt a sok megélt csodást, tapasztalást és tudást amit kaptam, szeretném továbbadni így támogatva női társaimat minden életszakaszukban

Zsuzsanna