Néhány napja kaptam egy üzenetet, amire kapásból feleltem akkor ugyan, de ma mást is hozzátennék.

Drága Tündi!

Mi a véleményed, hogyan kell okosan segíteni? Voltam egy női csoportban, ahol megtapasztaltam azt, hogy a kezemből nagy meleg árad, s ösztönösen tettem olyan helyre, ahol a páromnak elakadása volt. Másnap egy családtagomon is segítettem, aztán nagyon nagyon fáradt lettem. Hogy kell ezt okosan csinálni?

Drága Kincs!

Nem tudom, okosan hogy kell, mert én is szívből cselekszem, gondolkodás nélkül, az esetek többségében, mert én is intuitív vagyok. De a kedvedért átgondolom.

Volt hozzád hasonló tapasztalatom bőven.

Mivel mostanra már érzem, hogy erőim korlátozottak, kicsit gondosabban reagálok.

Az első, amit tanító szerepemben teszek, a rendszeres gyakorlás, amivel magamat, énhatáraimat erősen tartom. Hogyan?

  • a spirituális határtartást és középpontban maradást a személyes mantrám segíti-
  • rendszeresen adok magamnak enni (dósámnak megfelelőt) hogy a testem is erős maradjon
  • folyamatosan  figyelem a saját személyemet, önvizsgálattal és meditációval
  • éber jelenlétben vagyok magammal, testi és lelki érzelmeimet vizsgálva megfigyelem, mi hogyan hat rám. Sokszor érzek meleget áramlani, és még többször mély szeretetet.

De van olyan személy, akinek jelenléte rendszeres mély fáradságot idéz elő. Nála sokkal éberebben viselkedem, kicsit lezárom a köldökközpontomat (ahonnan a személyes erőmből szippant mélyeket), de nem a szívemet, ahol együttérzésem van.

Technikáim:

  • szeretet, és mély együttérzés
  • ha lehet, már nem ugrok azonnal, időt hagyok a kérdés megérésére- sokszor a kérdező egyedül is megtalálja a választ
  • lehetőleg kérdésekkel segítem magához közelebb kerülni, tanácsot egyre ritkábban adok, inkább csak emlékeztetem, amit tud

StomaJi írja az Út megtisztítása könyvében, hogy mielőtt megmentjük a világot, a saját érzelmi megtisztításukat kell elvégeznünk, különben a zavarodott elménk csak nagyobb káoszt teremt.

Kapásból azt mondtam a kérdezőnek, hogy sokat segít, ha tudja mi a célja az életének, mi a küldetése, mert mást tesz a tanító, mint a gyógyító. Fontos a prioritásokat is tudni, kinek köteleződtem el elsősorban, aki számít jelenlétemre. Ezért rendszeresen máshova vinni az életerőmet nem korrekt.

Magam sokáig gyógyítónak gondoltam, és rengeteg életerőt adtam másnak, ami végső soron nem tett jót nekem, sem pedig a családomnak. Újra kellett gondolni, mit teszek rosszul, amikor láttam családomon az egyértelmű erővesztést. Én is aktív része voltam, hogy elszivárgott az életerőnk, más emberekbe. Visszahívtam magam a téves elköteleződésekből és fogadalmakból. Ráláttam, hogy inkább tanító vagyok jelenleg. Sokkal jobb lett minden azóta.

Nyilván ezt is éberen szemlélem, mert változhat idővel. Szóval, segíts magadon, és Isten is megsegít!

Ez önmagában is felszabadíthatja a környezetedet.

Ölellek,

Tündi

>> Ha Te is kérdeznél itt megteheted <<

Fotó: canva, Borító kép: 2023. 11. 13., Tünde képe az indiai Asramról