Mi az ÉN felelősségem mindabban, ami körülöttünk zajlik?

Amikor kitört a háború, a hatalmas sokkos állapotban, a segítségnyújtás szüneteiben, ezen zakatoltam:

MIÉRT van háború? Miért történik újra meg az elképzelhetetlen?

Hallgattam az irányjelző kollegámat, Kiss József Zsoltot, aki egyszerűen mondja el a lényeget. Kimondja, ami bennem gomolyog. Most azt mondja ő is, hogy FELELŐS vagyok, mindenért, ami körülöttem történik. Nemcsak a szűk környezetemért, de a hazám és világunk sorsáért is. A jógatanári képzésen gyakran tapasztaltam, és a kegyelemnek hála, azóta is tapasztalom, hogy egy CSENDES NYUGODT elme, azonnal csendet és nyugalmat teremt maga körül. S ennek az ellenkezője is igaz. Döbbenet, hogy mennyi harc van az emberi elmékben.

Az enyémben is!

Ezért határoztam el, hogy túl a közvetlen segítségnyújtáson, a saját elmémnek segítek MINÉL TOVÁBB BÉKÉBEN maradni, mert nem akarok HÁBORÚT.

BÉKE PROJEKTEM

  1. RAJTAKAPOM magam, amikor békétlen vagyok. Elkülönülök amilyen hamar csak lehet (ha más nincs kimegyek a mosdóba) hogy rájöhessek, MIÉRT vagyok békétlen. Ezután ELDÖNTÖM én mit akarok tenni, mire van szükségem. Kérem, teszem.
  1. MÁS dolga az a MÁSIK dolga. „ŰDÓGA”, ahogy székelyföldön mondják. Azt nézem meg, miért zavar. Ha engem érint, nyugtalanít, akkor 1. pont lép érvénybe.
  1. JÓL TARTOM magam. Adok magamnak rendesen enni, inni, és nyugalmat is. Az áldozat szerepnek vége, mert ÖNKÉNT vállalok áldozatot. Ha nem vagyok jól, akkor 1. pont lép érvénybe.
  1. JÓ emberekkel veszem körül magam, Örömbrigádot alkotunk. Ápolom és óvom a jó kapcsolataimat. Elengedek minden lehúzó kapcsolatot, sőt, beszélgetést is – kimozdulok belőle. Ha valami zavar a barátaimban, akkor az 1. pont lép érvénybe.
Nőikör
  1. NEM HÁBORGOK, nem vagyok én tenger. Nem piszkítom tele ítéleteimmel, minősítéseimmel a közösségi oldalakat SE.  De ha valami NEM TETSZIK, akkor az 1. pont lép érvénybe!
  1. CSÖKKENTEM IGÉNYEIMET, de NEM AZ IGÉNYESSÉGEMET A MINŐSÉGRE, a LÉNYEGRE.  A kamrámat szépen töltögetem igazi táplálékkal. Befőzök, gyűjtögetek, mindent értékelek, szép rendben elteszem SZÜKSÉGLETEINKNEK megfelelő mennyiségben. Amikor csak 2 kg lisztet vehetek a boltban valamiért, akkor az 1. pont lép érvénybe.
  1. Reggel és este, és napközben SOKSZOR a Nagyfőnök felé fordulok. Hálával. Ha hálátlan vagyok, az 1. pont lép érvénybe!

Eddig ez elég jól működik. Működjünk jól, mert felelősek vagyunk magunkért.

Egy életen át szüleinket vagy a környezetünket okolni kudarcainkért, NEM reális.

Ami a környezetet, politikusainkat is meghatározza az a saját elmemezőnk!

A nyár a töltődésé, hát válasszunk IGÉNYES feltöltő közösséget, környezetet, táplálékot!

A jógaterápiában, amit jó ideje gyakorlok, ez a fókusz. >>

Az Anaya jóga oktatóképzésben is, két évig ezt tanítom,  hogyan tudjuk megtalálni, mi van a mélyben. >>

Ölellek,

Tündi