Trükkök, praktikák avagy “mi fán terem” a sikeres táboroztatás

A jóga életmód, és vannak dolgok, amit csak akkor lehet átadni belőle, ha kicsit együtt élünk. A tapasztalat és a gyakorlás többet ér száz előadásnál! Különösen, ha hatása üdvös és tartós. Kiszakadni a megszokott élettérből és kipróbálni szokatlan életritmust és technikákat, izgalmas lehetőség.

Jó csapat, jóga, szép helyszín, isteni lakomák, tánc, meglepetések, ez a garantált Anaya Női Jóga Tábor sikeres receptje.

Időpont választás

Megtapasztalva, mikor vagyok erőm teljében, már évek óta ugyanakkor tartom a nyári nagy ANAYA Női Jóga tábort. Ha évközben is szeretnék elvonulást tartani, asztrológushoz fordulok a jó időpontért. Jóga – ajurvéda – asztrológia ez a három láb egyformán fontos.

Kedvenc útmutatóm Kiss József Zsolt. (Közös videónkat itt tudod megnézni: Jógakonferencia 2019 – Kerekasztal beszélgetés: A jógaterápia jelentősége – YouTube)

Helyszín megtalálása

Keresem a tiszta, befogadó tereket, és a hasonló felfogást, filozófiát, energiákat. Fontos, hogy a természetben lehessünk egész nap. A környezeti adottságokhoz igazítom a tábori programokat.

Programok

Nagyon alaposan készülök, a téma mindig a legfontosabb kihívás, feladat, amit a női csoportom hoz. Most az önazonosság, önbecsülés, önmagam felemelése a téma.

Anaya oktatóim is hozzátehetik a témához azt, amiben ügyesek. Idén lesz végre külön gyakorlás a VÖRÖS SÁTORBAN. akik menstruálnak, vagy gyengék, máshogy, speciális módon gyakorolhatnak. Erre készítem fel (többek között) az Anaya női jóga oktatókat két éven keresztül.

2022-ben lesz a táborban Anaya Női Jóga oktatóim által:

🌸 Nádas Linda, aki a Bikram Jóga Központ vezetője, de most hangtálat is hoz, lágy, holdjellegű női gyakorlást tart

🌸 Tóth Boglárka, hangtáltos – hangtál és női jóga

🌸 Pintér Csilla, LEMangURIA Tudatos Tánc

🌸 Sőtér Sarolta Mozgásban a Lélek, tánc

Drobilisch Erzsébet, Örök Nő – Anaya Női Jógaiskola, női jóga

🌸 sok izgalmas meglepetés is (masszázs, kranio stb.)

Rendje, ritmusa (dinacsárja) van minden napunknak, és a táborban ezt jól tudjuk követni. Reggel hat órakor kezdünk meditációval, imával, majd a jóga tisztító gyakorlatai (Satkríyák – Reggeli rutin, satkriyák: nyelv, szájüreg, orr tisztítása – YouTube) következnek, aztán jógagyakorlás, reggeli, kreatív foglalkozások, kirándulás, ebéd, pihenés, jóga, vacsora és tánc, szertartás, napi gyakorlás. Este tíz óra után a csend gyakorlása a kihívás és lehetőség egyben. A túláradásból muszáj visszahúzódni!

Keretek

Mottó: Tarts rendet, és a rend megtart téged!

A nyitókörben alaposan átbeszéljük a tábori kereteket. Az egyén szabadsága addig terjed, amíg nem sérti más szabadságát.

Ezt mindig átbeszéljük, az együttműködő kommunikáció alapján:

  • Tilos minden bántás, beleértve a túláradást, panaszkodást, passzív agressziót stb.
  • Időben maradás elve-tarjuk a napirendet
  • Egyes szám első személyben beszélek
  • Ítélkezni, tanácsot adni nem fogok
  • Gondoskodom magamról
  • Tévedni szabad

Kis csoportokban jut idő a személyes történetek megosztására is, anélkül, hogy egymást túlzottan terhelnénk vele, hiszen mindenki a saját egészségéért jön elsősorban.

A tábor középső napja egy szép ünnep, szertartás, a témához kapcsolódva. Idén a nő életkörébe nyerünk pici bepillantást, különösen a Papnő archetípusába, mert itt kapják meg küldetésüket, oklevelüket a levizsgázott Anaya Női Jóga Oktatók.

Mindennek van eleje, közepe és vége. A zárókörben aratunk, összegzünk.

Kiket várok:

Több tanítványom már csak itt tud velem személyesen kapcsolódni. Van aki a jövő évi helyét is bebiztosítja azonnal!

A táborban mindig az Anaya oktatóképzősök mutatják be tudásukat, így megismeri őket egy befogadó közösség, akik később felkereshetik induló programjaikat. Ők nyerik elsőként a felvételt a táborba, a többbi helyet meghirdetjük, várjuk a jógát már gyakorlókat, újrakezdőket. Különösen azokat, akik női egészségüket a jógával is szeretnék megtámogatni.

Hangulat

A tetőfokon, első naptól kezdve. Felszabadító biztonságos közegben, hasonló érdeklődésűekkel együtt, jógagyakorlásban, táncban öt napon át. Együtt sírunk és nevetünk! Mély barátságok is szövődnek.

Jövőre a Bennünk élő Istennők tábora lesz, 2023. 07.31.-08.04. ig, valószínűleg megint Mánfán.

Személyesen várunk az Anaya Női Jóga Oktatóképzésre!

Jóga, mint terápia – nőknek – Kornhoffer Tünde – Himalájai Jóga Tradíció – YouTube

Ismerd meg Önmagad a Női Jóga Terapeuta képzésen, kis ízelítő:

Jógaterápia Konf.: Mezősi Anna& Kornhoffer Tünde: Hogyan segít a jóga életfeladataink megoldásában? – YouTube

Ölellek,

Tündi