Fénynövelés vagy fény-űzés?

Neked mi a kedvenc fény-űző tevékenységed?

Annál is inkább érdemes ezt megvizsgálni, mert nő a sötét. Ha nem vagyunk elég éberek, és nem őrizzük a fényünket, az csökkenhet. Mértéke drasztikus is lehet, ha életmódunk nem szattvikus (tiszta).

Jelei lehetnek:

  • fáradtság
  • rosszkedv
  • mogorvaság, gorombaság, agresszió
  • játékosság hiánya
  • földhözragadás

Mondhatod, nehéz ragyogni ilyen körülmények közepette, és hidd el, tapasztalom magam is. A megszokottnál is többször jönnek nehéz gondolatok, álmok és érzések.

Mitől fog ragyogni a karácsonyunk? Hol a Fény bennem? A lelkesedést az örömöt és insprirációt magamnak kell előhívni.

Fénytvesztett állapotban nekem a tudatosítás segít!

Mitől tűnt el a tüzem?

Az esetek többségében (pitta voltomnak is köszönhetően) mértéktelenséggel űzöm a fényt, túlagyalással. Nagyon, de nagyon szigorúnak kell lenni magamhoz, hogy leállítsam a belső Hollywoodot magamban, mert irtó szeretek elképzelni, mozizni, kitalálni stb. Főleg mások problémáit és azok kiváló megoldásait veszem számba, ha nem vigyázok a gondolataimra.

Ennek következményeit viszont egyre nehezebben viselem, mert nagyon fárasztó, és többnyire befeszülés a vége. Teszem ezt nyilvánvalóan azért, mert annyira szeretem és vágyom az elismerést a külvilágtól!

Van egy olyan lélekrészünk a Bennünk élő istennők archetípusa alapján, aki a fényűzést nagyon kedveli. HÉRA főállású feleség, Zeusz párja, a pompa, a gazdagság és látványos szépség támogatója.

Mivel önértékelését kihelyezi: akkor boldog, ha férje elégedett és elismeri az ő nagyszerűségét, sokszor, egyre többször válik csalódottá. Mert a boldogságot nem a külsőségekben kell megélni. A külső pompa ugyanis mindig lehet még pompásabb!

Sosincs vége, vagy korlátja az újabb és újabb látványos luxustárgyaknak.

Csapdává válik a luxusotthon, a fényűző életről egy ponton lehullik a lepel, és látszani kezd, hogy amit eddig halmozódott fel, az a fényt űzte, és hiába ragyog az arany, a kristály kívül, ha a belső üres maradt a nagy hajszában.

Adventben a valódi gazdagságot kell megtalálni.

Neked mi a valódi gazdagságod?