Tegnap volt a hagyományos évzáró női körünk, ahol a jóspogácsába süt számokat Évi, választunk egyet, és megnézzük Müller Péter Jóskönyvében, miről fog szólni az esztendő. Mivel itthon megvan a Jóskönyvem, miután elolvasom, mi vár rám a jövő évben, újra olvasom azt is, mit jósolt erre az évre.

Ráadásul a könyvbe teszem az évtervező elhatározásomat is, melyet a Célok workshop előtt kitöltök férjemmel, a családunkra is. Azután az éves küldetést beírom a 2023-as noteszem elejére, a részletesen leírt terveimet pedig beteszem a jóskönyvbe, és egy évig rá se nézek.

Megdöbbentő elővenni! Elképesztő, hogy az elme mekkora erő!

Elég egyszer év elején irányba állítani, hogy megtalálja az eszközöket a megvalósításhoz. A legmeghatározóbb mindig a KÜLDETÉS, az eszmény, amit egy speciális imaginációval, alapos jógagyakorlás után határozunk meg.

Azért kell előtte sokat jógázni, hogy az elme olyan tisztaságához, az úgynevezett buddhihoz kapcsolódjak, ami tévedhetetlen a valóságot illetően. Ott lakoznak a valóságos és múlhatatlan tartalmak, melyeket a „józan” ész sokszor felülír.

Eszmények

Szükség van eszményekre, nagy tervekre, ami az Életet szolgálja. Megalkotok hozzá lelkesítő jelmondatot is, hogy ha elfáradok, tudjam magam motiválni. Egyik kedvencem az

„előre csak előre, lássuk mi lesz belőle”

– életbátorságot ad, mellyel belevetem magam Isten tenyerébe. Sokszor csak a megérzésekre, nem az eszemre hallgatva.

Szeretem még a

„Tigrisek ehhez értenek a legjobban”

jelmondatot is. A Micimackóban van a Tigris (két ss el és ipszilonnal) aki lelkesen mond igent mindenre, hogy azután, ha tévedett azt is azonnal belássa. De elsőre igent mond. És lelkes, ugrál és taszigál másokat. Néha persze túltolja és leállítják, de csak kis időre.

Kellenek hősök, akik eszméit, vagy tulajdonságait szívesen megvágyjuk. Kellenek normális emberek is, akik megvalósítják azt az életmodellt, ami a valódi siker. Jó látni őket! Megvágyni, hogy így is lehet élni.

A technika sosem látott hatalmas ablakokat nyit a valóságra.

Kellenek hát szűrök, amit a valóságban tartanak, mert sok a megtévesztés. Már a szemünknek se hihetünk sokszor! Könnyű eltévedni a sok lehetőség között!

Mindennél nagyobb fontosságú a belső iránytű, a jóga nyelvén az Önvalóval való meghitt, rendszeres kapcsolat. Ezért maradtam a jóga filozófiája mellett, s végzem a sokféle gyakorlatát.

Ettől még hitet nem váltottam, katolikus voltomat az egyházi emberek ügyetlenségei sem tudják megingatni, Ha templomba nem is járok- a pap ugyanis a jógát kártékony, gyónni való tévedésnek hiszi- Istennel való kapcsolatom mélyült.

Honnan tudom, hogy ez nem szemfényvesztés?

Megkérdezem a családomat! Fejlődtem, gyarapodtam a szeretetben, és a jellemem fejlődött az elmúlt évben? Igen. Jó az út. Jók az eszközök is a haladáshoz.

Az év utolsó napján leülök a férjemmel. Ő is elmondja eszményét, ami vezeti életét. Aztán sorba vesszük a kis birodalmunk dolgait, értékeljük ez elmúlt évet.

Nagy kedvenc az éves fotóalbum, az évben történt legjobb pillanatok felvételeiről.

Szeretem leírni is az összegzést.

Megosztom veletek az oldal alján a kérdéseket, talán a ti esztendőtök is ilyen szépen kereteződik tőle:

Évzáró: 2022. 12. 31. és Évnyitó 2023. 01. 01. tudatosság.

A Célok workshopon segítünk ebben!

2023. január 31-ig visszanézhető lesz, a Célok és teremtés 2023 csoportban.

Hírlevelemben, pedig megkaphatod a bővített változatát! Iratkozz fel!

Otthonunk a ……………………..háza

Vízió és célok 2023  végéig

  1. szerepkör Családi fejlődés (mi a végeredmény és hogyan mérjük)
  1. szerepkör Személyes fejlődés (mi a végeredmény és hogyan mérjük)
  1. szerepkör Egészséges élet (mi a végeredmény és hogyan mérjük)
  1. szerepkör Pénzügyek (mi a végeredmény és hogyan mérjük)
  1. szerepkör Közösségi élet (mi a végeredmény és hogyan mérjük)
  1. szerepkör Otthon, nyaraló (mi a végeredmény és hogyan mérjük)
  1. ……
  • Érdemes felülvizsgálni a kapcsolati szerződéseket is. Kivel, mire szerződsz az idén?
  • Mit tudsz adni, és mit vár tőled?
  • Beszéljétek meg!

Fotó: canva

“A változás, amely után sóvárogsz, nincs messze tőled – mert nincs rajtad kívül. Benned van.” – Szepes Mária