Lehet, hogy csak naptári a kezdés, de én szeretem, hogy van mihez kötni egy kezdetet, egy változást.

Új lehetőségeket megvágyni.

Jó volt végiglapozni a 2022-es naptárat, kiírni belőle a fontos eseményeket a naplómba, és azt is, ami nem valósult meg. Jó volt átbeszélni a férjemmel és a fiúkkal, ki mit szeretne, mi az eszménye az új évre, és konkrétan milyen tanulást tervez idén. Hova menjünk nyaralni, mi a dolgunk a közösség szolgálatában, hivatásban, otthonunk rendjében.

Elvégeztem a szokásos Célok workshopot (még 01.31-ig csatlakozhatsz, visszanézheted) férjemmel és tanítványok sokaságával – ilyenkor nekem is ugyanúgy aktiválódnak a belső folyamatok, mint a tanítványoknál. Beírtam a naptáromba, az első lapra az idei küldetést, eszményt.

Gangesz partján

Tegnap pedig itt volt az Anaya női jóga oktatóképzős csapat, a kilencedik csoport. A nyitókör mindig olyan megnyugtató. Annyira összhangban vagyunk! Mindig van aki pár lépéssel előbb jár az elfogadásban vagy megértésben, és ez hat a többiekre is. Mindig jó észrevenni az egységet, hogy milyen közös problémáink vannak.

Most például sokan elestünk az elmúlt hónapban, valahogy kicsúszott a talaj a lábunk alól. Ennek látható jeleit is többen ápolgatták, így a gyakorlás is megváltozott persze, nem térdeltünk az ütött-kopott térdekre. Magam erősen szédülök ma is. Viselem, kutatom az okot, azt érzem, teljes újrastrukturálódás zajlik. Új ember rakódik össze megint.

Beszéltünk az energia észlelésről, hogy milyen nehéz olyanokkal beszélni, akik nem tapasztalják meg, hogy a szavaink, viselkedésünk hogyan hat a másik emberre. Néhányan látjuk is, de sokan érezzük az elszívó, pusztító érzelmek például irigység, harag következményeit, a tehetetlen, befagyott állapotban levő emberek kétségbeesett csápjait a mi friss, „megemésztett” energiáinkra. Többnyire mindez az öntudatlanban zajlik, nem szándékos ártás.

Hogyan tudjunk úgy támogatást adni, vagy puszta jelenlétet, hogy ne sérüljünk meg?

Hogyan tudunk erősek maradni, két lábbal a földön állva, egymás kezét fogva?

Remek ötletek jöttek, de aztán a jóga hozta meg a valódi rálátást, ahogy mindig. A bennünk tárolt tiszta erő megmutatkozott. Elképesztő közösen gyakorolni, ugyanazért a szándékért!

A szwadistan csakra volt a fókuszban. Az Önvaló lakóhelye.

Ma éjjel szorosan magamhoz öleltem az Önvalómat.

Ebben az évben teszek érted megint – suttogtam neki – ígérem, fejlesztem és továbbadom a tudást, erős női szövetséget alkotva.

Megláttam már többször azt is, hogy egy csodálatos asramban leszek lelkianya. Megtalálom a helyet országunkban.

Vannak helyek, ahol már megteremtettük ezeket a lehetőségeket, ha csak egy-egy hét erejéig.

2023-as táborokat, elvonulások

Hogyan tudjunk úgy támogatást adni, vagy puszta jelenlétet, hogy ne sérüljünk meg? www.anaya.hu
SRSG Ashram