Télutó – Böjtelő hava

„A nemragaszkodás jelentése: tiszta szeretet.” (Szvámi Ráma)

Az elengedés az egyik legtermészetesebb folyamat a világon: az elfogyasztott táplálékot is elengedjük, miután feldolgoztuk. Minden nap!

Az elengedés azonban több erőt és tudatosságot igényel, mint a ragaszkodás.

Az elengedetten áramló víz a legerősebb, a fém a leggyengébb elem.

A keménység, merevség a halált jelképezi, jusson eszedbe az időskori makacsság, vagy a csont meszesedése. A lágy, elengedő, rugalmas az életet szimbolizálja. A ősi írásokból kiderül, hogy minden, amihez ragaszkodunk, megakadályozza előrejutásunkat.

Az utunkon a legnagyobb akadályt az elért eredményeink jelentik!

Világunkban sok a kibillent rezgés. Sok a feszültség, a dráma, trauma és tragédia, ahol két dolog súrlódik egymáshoz. Ez a feszültség visszavezethető a megnyilvánult világ okára: minden mélyén ott van a kettősség párosa. Ezt a kettősséget egy örökkévaló és időtlen elv tartja össze a szeretet elve.

A szeretetet úgy is felfoghatjuk, mint egy puha réteget, ami összekapcsolja a kettősségeket.

Egy nőnek fontos szerepe van abban, hogy a táplálást, a kibillent egyensúly visszaállítását elindítsa, a kétségeket összeölelő puhaságot létrehozza. A nő dolga rendet teremteni és fenntartani az otthon melegét, táplálni a házi tűzhelyet. Ahogyan a tűzhelyet is időről időre alaposan ki kell tisztítani, úgy a saját belső világunkat is rendezni szükséges.

Február első heteiben még rakunk a tűzre jócskán, de már annak a nyugalmával, hogy hamarosan minden külső kozmikus erő segít majd újrarendeződni, mélyebb tartalmainkra rálátni.

Arra hívlak, vizsgáld meg alaposan, miben vagy most mértéktelen?

Akár rá is rakhatsz még egy lapáttal, lakj torkig ezzel-azzal.

Aztán figyeld meg a következményeit.

Van, ami megéri az árat, amit adunk érte. Csak lássuk, mi mennyit ér?

U.i.: Én a tudásal nem lakom jól soha, hat könyv van az ágy mellett. Karácsony óta mértéktelenül olvasok, sokszor éjjel egyig is. Sokba kerül, de megéri-még. Szédelgek kissé másnap, de majdcsak telítődöm már. Testi tünetek vannak már, de bírom. Huh, jó lesz a böjt, de most annyira jó a sok könyv.

Ölellek,

Tündi