Olyan nagy szerencsém adódott, hogy két hétig nincs egész napos tanításom, csak másfél órás. Eleinte csak a facebookról, a cukor-kávé-fehérlisztről gondoltam lemondani, meg a sok beszédről,

DE:

Ráálltam a salakmérőre (mérlegre) és kiakadtam a 77,2 kg súlyon. Karácsony előtt 74 kg volt, ami némi jóindulattal még ok, talán, így 54 évesen, 4 gyerekkel, változókor után, de mindennek van határa.

Így hát belevágtam a régi nagy projektbe, amit évek óta a sok dolgom miatt nem tudtam a gyakorolni, az igazi nagyböjtbe, ami csak vízivás, semmi táplálék.

Ennek módját megtanultam 20 éve, sok feltétele van, évekig gyakoroltam 7, 14 napos vízböjtöket, van rutinom.

Most mindennél jobban sikerült. Ma van a 9. napja hogy nem eszek, se sokat se keveset.

Végzem a munkámat, írok sokat, olvasok rengeteget, készülök az óráimra és tanítványaimmal is kellő mértékben tartom a kapcsolatot.

Mindennap főzök – érdekes, böjt alatt jóval többet – a fiúknak, és nagy rendet tartok.

Mi változott?

Sokkal elevenebb a kapcsolatom magammal. Azonnal érzékelem, ha valami nem jó, szédülök, hányinger, fájdalom stb, és millió remek praktikámat alkalmazom magamon, VÉGRE.

Hosszan gyakorlok, nincs kifogás, hogy tele hassal nem lehet. Sétálok is a kutyával, pont ráérek, döbbenet, mennyi időm lett, mióta nem eszem.

Megértőbb vagyok a családdal is (hát lehet ezt még fokozni?). Viszont kerülöm a külső programokat, nincs is kedvem sehova se menni, a saját kis kuckónk biztonsága fontos. Persze, rosszullétre itt vannak az eszközeim, májpakolás, beöntő tartály, olajak.

Megvolt a 7. napi nagy nagy böjti válság is, még jó, hogy éppen kinyitottam Ruediger Dahlke Böjtölés nagykönyvét arról, hogy ez normális! Nehogy abbahagyd! Most szabadult fel rengeteg méreg, ha eszel, visszaszívódik. Mondjuk az evésre nem is gondoltam, hányingerem volt. Ezek a tünetek kincset érnek, mutatják, hogy mi van bennem.

Dahlke tanácsa a keserűsó, beöntés, még több vízivás, na ezt meg is tettem ebben a sorrendben, melynek eredménye hasmenés, hányás és bőgés lett.

De megérte, kijött a sok méreg!

A 8. nap szédülős volt, alig tudtam állva maradni, aludtam is délután, a mentatea odakészítve, májpakolással, tényleg olyan volt a nappali, mint egy szanatórium. Nevetgéltem is, hogy milyen jó már én vagyok az orvosom, a böjt meg a sebészem, szépen leválasztja a sok cipelt vacakot.

Este az órám miatt némileg aggódtam, sokan jöttek, de remekül tudtam csendet tartani, a végén azok a ragyogó arcok mindent megértek, repültem hazáig, alig tudtam elaludni, hiába volt a zuhany és a meleg olajos testmasszázs magamnak.

Reggel frissen ébredtem, leültem a gép elé és kiáradt amire rég vártam (meglepetés, sőt NAGY meglepetés készül), gyönyörű, összeszedett gondolatok! Ah! Elégedett vagyok.

A böjtöt folytatom, 14 nap a cél.

Utána a felépítő napokat egy nagyon szép szétválasztós vegán kúrával folytatom majd, Hesse Heidi Tóth tanácsai szerint, szép alaposan leírja az oldalán a teendőket. Isten áldja meg érte! Tetszik!

Mindenkit biztatok a böjtre. Érdemes egyszer megtanulni! Léböjtre Dr Tamási József kiváló szakembernek tűnik.

Mellesleg újra diák vagyok, tanulom magam Organikus pedagógiaval.

Szeretettel Ölellek,

Tünde