Mondom magamnak, mikor már alig állok a lábamon, de nekiállnék egy kis súrolásnak, vagy porszívózásnak, már csak úgy megszokásból is, hogy sosincs vége. A teendőknek.

Ezt látom kicsi korom óta, hogy mindig van mit tenni, korán kelünk és tevékenykedünk egész nap. Én anyukámat pihenni sosem láttam.

Bezzeg a Mamáimat igen! Délután, mikor már mindenki jóllakott, el volt mosogatva, leültek ők is. Teri mama tévézni vagy beszélgetni, Eta mama az udvarra, a hímzéssel, a többi mama közé. Mi gyerekek meg ott szaladgáltunk míg retek fekete lett a térdünk, és haza nem jöttek a papák, vagyis beesteledett.

Ilyen mama szeretnék ÉN is lenni, döntöttem el már akkor is. Olyan megnyugtató volt az állandó jelenlétük, hogy lehetett hozzájuk szólni, vagy kérni még egy vajas kenyeret sóval és paradicsommal.

Már most el kell kezdenem lenyugodni ehhez, jutott eszembe ez az idill, és  döntöttem el, hogy lazaanya leszek, amint megszületett a negyedik csemetém, mert én már anyukának is ilyen szeretnék lenni, nem a rohanós, hanem a ráérős fajta.

Meg addigra már nagyon-nagyon kimerült voltam, nem is csoda, hogy konkrétan alig éltem túl a negyedik szülést. Túlfeszültem és megszakadtam, fizikailag is.

Isteni sugallatra kezdtem jógázni, 2007-től napi szinten.

Ami alatt a napi rendszeres relaxációt értem.

Létszükségletté vált. Volt, hogy többször is egy nap. Sokféle technika létezik belőle, kiválóan elszórakoztattam vele nyugtalan elmémet, míg végül már a csend és nyugalom állapota is szokássá vált.

Már csak az a kihívás, hogy sokáig fent tudjam tartani. Mivel a kedvencem, és hiteles vagyok benne, jól tudom átadni, tanítani is. A pandémia alatt még online is működött, sok-sok gyakorlást vettem fel a facebookon, több csoportban és hivatalos oldalamon is. Tudástár

„Megtanulok lazítani” csoportban több százan végezték a gyakorlást. Lazultak, s lazulnak ott azóta is.

Egy anyuka mesélte, hogy öt éves kislánya egyszer rászólt:

– Na, anya, tedd már be a Tündi nénit, mert nagyon nyűgös vagyok!

Sőt, saját fiam is rámszólt egy zaklatott lelkiállapotomat elnézve:

– Anya, nézzél valami unalmasat, attól majd jól megnyugszol. Nézd például a videóidat!

Egy kedves gyermekjógaoktató lány megkért, tanítsam meg neki, hogyan tud lazítást tartani a zaklatott szülőknek. Havonta egyszer jött el hozzám, másfél órára, és három hónap múlva alig ismert magára, én pedig Őrá. Képessé vált lazítani.

Tegnap este egy tánc előtt tartottam lazítást, és többen mondták, hogy egészen különleges, feltöltött állapot keletkezett bennük.

Gondoltam egy nagyot, ha erre van igény, akkor csak ezt a technikát, szépen, lassan, de alaposan, az előkészítő gyakorlataival teszem közkinccsé.

Bárki jöhet, megtanítom lazítani.

Megéri! Próbálj meg lazítani! Erre aztán érdemes időt szánni, mondhatom.

Ölel,

Lazaanyu

Lazíts velem-tréner képzés

2023. MÁJUS 27., SZOMBAT, 18:00–20:00