A feltöltődés és együttlét, gondoltam, mikor megszerveztem az idei nyarunkat is.

Figyelembe vettem, ki mit szeret, és azt is, hogy a jó társaság is lényeges. Ezért az idei görög nyaralás első felében egy csodás csapatot tanítottam a jógára, ami ebből adódóan azért nem a teljes ellazulás élményét adta nekem.

A tanításra készülni olyan, mintha vizsgára készülnék. A legjobb tudásomat szeretném adni. Ez azért stressz. Még ha jó stressz is. Fizikai kihívások is akadnak jócskán (a tenger irtó hangos, a part pedig hepehupás és szúrós is olykor egyik másik növény).

A tanítás teljes önátadás, átlényegülés, amiben néha el is veszek, annyira feloldódom.

A családom ilyenkor gyakran csodálkozik, még mindig nem szokták meg, hogy többfajta üzemmódban létezem. Ha a tanítóiban vagyok éppen, nem megy azonnal az átkapcsolás feleségbe vagy anyukába, bár nagyon gyakorlom! Amikor tanítok, kiüresedik a fejem. Megszűnnek a szükségleteim, egy állandó öröm állapotában vagyok. Innen kimozdulni sokszor csak vonakodva megy. Nem szívesen töltöm vissza agyam a földi dolgokkal.

Sosem felejtem el, egyszer egy tanítás után az egyik tanítvány kérdezett valami képzés díját és a kedvezményt rá, hát nem tudtam két számot kivonni. Csak néztem bután. Őszintén megijedtünk mindketten. Most is nehéz sokszor visszaadni mikor óra után fizetnek, leáll a matematika agyam.

Megszeretem a tanítványokat, hogy barátokká válnak, ez is sokszor kihívás a családomnak. A képzés alatt megismerem a történeteiket is, ami őszintén érdekel. A tizenöt év alatt rengeteg barátom lett. Nagyszerű, hogy sokszor csak évente találkozunk, mégis mindenre emlékszem. Feltölt mikor mesélnek magukról, de néha a jóból is megárt a sok. Telítődöm. Ilyenkor otthon kérek kis szabadidőt.

Idén a nyaralás második fele csendben telt, szemléléssel, sok jógával.

Kamaszgyerekeim és férjem személyisége szerencsére méltányolja mindkét üzemmódot, a kiáradást és visszahúzódást is.

Minden nap azzal indítok a nyaraláskor: Kinek mi a terve mára?

Aztán összefésülöm és beosztom.

Elég jó nyaraink vannak, feltöltő és mélyen összekapcsoló.

További csodás nyarat kívánok neked is!

Szeretettel ölellek,

Tündi