Önvizsgálok idén is, állva a nappalim közepén, ahol már elképesztő halmokban áll az öt napos tábor legtöbb kelléke.

A konyhaasztalon több lista is van. Vásárlások, intézni valók, fontos figyelmeztetők.

A napirend több példányban is kinyomtatva, az Anaya oktatóképzés füzetébe napra lebontva minden egyes program, mellé írva a szükséges eszközöket, zenéket.

Vikivel, az asszisztensemmel is átbeszéltük a feladatokat, egyikünk sem fog unatkozni.

Túl a sok teendőn, megállok egy pillanatra, hogy átgondoljam, miért is tartok tábort.

  1. Elsősorban azért, mert van rá igény, töretlenül, minden évben picit többen jönnek. Vannak visszajáró tanítványok, évente egyszer itt találkozunk lassan egy évtizede. Ez nagyon meghat mindig.
  2. Mert sokat és még többet jógázunk, és az nagyon feltöltő. Mondtam már, hogy imádok jógázni?
  3. Mert nem tudok betelni a varázslattal, ami mindig megtörténik. A női körben megsokszorozódik a szereteterő, meghaladjuk önmagunkat is. Sok a váratlan helyzet, amit megoldunk. Csapatépítés a köbön, mindig!
  4. Sok, nem is remélt szituáció adódik a hasat rengető nagy nevetésekre (tavaly a Béla vagyok, egy gombgyárban dolgozom…Emese frenetikus vezetésével, napokig szó szerint röhögtünk ezen a bugyuta játékon, mi okos nők 🙂 ) A vízinövény-tengeri élőlény játékról nem is beszélve!
  5. Olyan nőket ismerünk meg, akikkel ismeretlen ismerősként ugyanazt a nyelvet beszéljük, és azonnal megértjük egymást.
  6. Csodálatos helyeket fedezünk fel, most Mánfa ejt ámulatba és a Mecsek.
  7. Nem kell főzni! Elénk teszi Csilla a Pazar lakomákat, ami ráadásul ajurvédikus, egészséges és eszméletlenül szép és finom.
  8. Az Anaya oktatóképzősök hozzák a kreatív foglalkozásokat, minden évben más csodát alkotunk. Mennyire jó alkotni!
  9. Az Anaya női jóga oktatók tartják a Holdkunyhót a menstruáló tanítványoknak, itt tudunk igazán tekintettel lenni egyedi szükségleteinkre, és megtisztelni a ciklusunk szakaszait. Annyi szuper ötletük van mindig!
  10. Mert nagyon szeretem kitalálni, milyen remek önismereti program legyen a tábor. Szeretem az egészet megálmodni és sorba tenni, megérezni az ívét, a lehetőségeit. Az elégedettség, a felemelő kapcsolódások, a szattva elérése a cél.

Szeretem látni az arcokat.

A jóga utáni csendeket. A viháncolós kirándulást. A meghitt fehér ruhás, gyertyás estéket, amikor összeér a hangunk és a szívünk. Szeretem élni és látni az újjászületést.

A feltámadást.

Látni, hogy van remény, az egység itt van, és valóban a szeretet a legnagyobb erő.

Ezzel nem lehet betelni! Ez mindent megér.

Két intenzív héten át készülök a táborra, és ugyanennyi idő lesz majd lecsengetni a felhangolt állapotot, levonni a tanulságokat, és visszaérkezni magamba, a földre. Olyan mértékben nyílik a szívem, ami mindig megrendít. Minél több szeretetet adok, annál többet kapok vissza.

Ez a kegyelem! Anaya – Isten velünk van!