2023.11.05. Jógakonferencia,

Kornhoffer Tünde (Anaya) előadása részletek

Egy álommal kezdődött.

Egy júniusi reggelen Mónika írt egy üzenetet, hogy volt egy nagyon furcsa álma, amiben megjelent Szvámi Véda, és mondott valamit, de nem tudja értelmezni, segítsek. Mit akar ez jelenteni?

A guru csak annak jelenik meg álmában, akinek ő akar– írtam azonnal, azután elgondolkodtam, hogy ezt honnan tudom? Biztos ez?

Elhatároztam, hogy utánajárok.

Felhívtam hát Mezősi Annát. Megerősített. Stomának Szvámi Véda mondta ezt.

Érdekelni kezdett, mennyire elterjedt ez a tapasztalat.

Felhívást tettem közzé, hogy álmokat gyűjtök. Sajnos, empirikus kutatásra alkalmatlanul kevés álom érkezett be eddig. Arra jöttem rá, hogy az álom intim, a kutatási közegnek szánt média felület alkalmatlan ilyen fontos tartalmak megosztására, így személyes beszélgetésekben folytatom a gyűjtést.

Álmodtam egy világot magamnak

Ruediger Dahlke A sors törvényeiben azt írja az álomról:

Éjszaka csak az tör a tudatunk felszínére, amit napközben nem oldottunk meg, és nyitott kérdésként hagytunk a hátunk mögött. (…)

Álmaink mögött azokat az archetípusokat, illetve őselveket találjuk meg, amelyekre hétköznapi életünkben kevés figyelmet szenteltünk.

Az őselvek biztos ismerete felbecsülhetetlen segítség.

Az ókori görögök és rómaiak úgy vélték, hogy az álmok istenek és elhunytak közvetlen üzenetei, vagy előrevetítenek jövőbeli eseményeket.

Más népeknél is megjelenik az álmok profetikus természete, a suméroknál és egyiptomiaknál éppúgy, mint a magyar őstörténeti regékben (lásd Emese álma). forrás: Álom – Wikipédia (wikipedia.org)

Első álom

Én a Gaudiya Vaisnava tradíciót követem, még nincs lelki tanítómesterem, de mi addig is Srila Prabhpádát tartjuk mesterünknek. Tavaly szeptemberben volt egy infarktusom, ami után azért felmerült bennem a gondolat, hogy mi az, amit máshogy kellene csinálnom. Néhány nappal később álmomban is a kórházban voltam, az egyik nővér odajött hozzám, és ezt mondta: “A Lelki Tanítómestere üzeni, hogy semmit nem csinált rosszul.” Számomra ez egy nagy megnyugvást hozott, és azóta is teljesen meghatódom, ha eszembe jut 🙂 Szeretettel: Móni

A jegyzet 15 oldal, ha szeretnéd megkapni az egészet, csak iratkozz fel a levelező listámra és DIWALI napján küldöm, mert Indiában ezen a napon a barátok és a családok összejönnek, ajándékokat adnak egymásnak. Én ezt küldöm neked Indiából és persze nagyon várom a következő utazást.

Ahova velünk tartasz ugye?

2024 októbere – Navaratri rishikesben

Ölellek,

Tündi

Fotó: canva