Világ-virág női énekkör

Világ-virág női énekkör Gulyás Annával, a HolddalaNap Zenekar énekesével

Kedves Lányok, Asszony-társak! Kerekedjünk egy körbe ősi énekek lángjánál melengetni szíveinket! Az énekekben úgy lobog a tudás, mint a tűz, árad belőlük, mint a víz. Együtt énekelni kiemel a hétköznapokból, összehangol, ha felfele éneklünk felhangol: tértelen terekbe nyíló ösvény lehet a dal. Megismerkedhetünk sok magyar népdallal, az évszakok fordulataihoz, jeles napokhoz illő, a természet ritmusához is minket kapcsoló énekekkel. Más népek muzsikáiból is kerül zenei bőségkosarunkba.

Játszunk is a hangunkkal, hogy felszabaduljunk, s hazataláljunk a hangicsálásba. Az alkalmakhoz semmiféle zenei előképzettség, jártasság nem szükséges. Gyere akkor is, ha eddig nem mertél énekelni: felszabadítunk! A lelkek összehajolásáról, női szép erőink összeszövéséről, a hangok csodájában elmerülésről szólnak ezek a muzsika szárnyára emelt, női testvérségbe ölelt játékos alkalmak. Adventkor kezdünk: a születés csodájának aranyfényű dalaival. Eleink ilyenkor elkötötték a duda nyakát, szüneteltek a táncmulatságok, s adventi énekekkel készítették fel lelküket az ünnepre: szalmával ágyaztak meg szivük Jézusának. Gyertek, fénynevelő énekek kertjébe kerekedjünk!

Szeretettel várlak Benneteket!

Gulyás Anna a HolddalaNap Zenekar dalszerző-énekese, mesemondó, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa, néprajzkutató.

Kóstoljatok bele muzsikáikba:

Hold és felhő – versfeldolgozás

Kerek erdő csendes patak- magyar népzene

Rózsa balladája – saját dal

www.holddalanap.com

Kérlek jelezd részvételi szándékodat, mert a helyek korlátozottak. A helyedet foglaló fizetésével tudod biztosítani, melynek feltételeit a jelentkezés után küldjük e-mailben.

Minimum 5, maximum 12 fő

Első alkalom: december 1. További alkalmak: január 26., február 16., március 29., ápr 26., május 24.

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc