Mottó: Tarts rendet, és a rend megtart téged!

A Himalájai Tradíció a spirituális tudás megszakítatlan folyama, mely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik. E Tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja, melynek célja, hogy az egocentrikus személyiségünkkel és a külsődlegessel való azonosulásunk helyébe a mindörökké tiszta, mindörökké bölcs, és mindörökké szabad Önmagunkról szerzett tudás lépjen.

A jóga szamádi, a saját, igaz természettel való kapcsolódás. Ennek elérésére különböző utakon haladhatunk, több tradíció létezik. A jóga tanítói figyelembe veszik korunk fő nehézségeit és adottságait, lehetőségeit egyaránt. A Himalájai Jóga Tradíció fő célja és az eszköze a meditáció elsajátítása, és az érzelmek tisztítása. Ennek a célnak eléréséhez – többek között – kimunkáltak egy egyszerű, úgynevezett INTEGRÁLT ászana gyakorlat sort, mely az elmét egyre inkább lecsendesíti, befelé fordítja és megnyugtatja. A gyakorlatok sorrendje, és a helyes gyakorlás segíti a meditatív állapot kialakulását.

Ha már jógázol egy ideje, és megtanultad helyesen végezni az ászanákat, otthon is kipróbálhatod a gyakorlásodat ebben a sorrendben felépíteni. Bármelyik himalájai jógaórán – akár felvételről is – elsajátítható ez a technika.

A hatása nem marad el!

Órafelépítés: Integrált foglalkozás

Ashutosh Sharma előadása a Himalájai Jóga tanárképzésen, a TTP-n 2015 októberben.

I. Kezdő központosítás: makarasana

II. A test különböző részeinek tudatosítása és a teljes test tudatosítása: Ízületek és mirigy gyakorlatok

Ezzel előkészítjük a testrészeket, felszabadítjuk bennük az energiaáramlást. A fő asanákhoz tartozó testrészeket jobban elő kell készíteni a bemelegítés során. Az ízületekkel való dolgozás során kioldjuk az energia blokkokat.

III. Dinamikus napüdvözlet

IV. Ászanák

Az óra során álló testhelyzetből jutunk el a fekvő testhelyzetbe.

  1. hátrahajlító
  2. előre hajlító
  3. gerinccsavaró
  4. klasszikus napüdvözlet
  5. tűz gyakorlat sorozat
  6. előkészületek fordított testhelyzetekhez
  7. fordított testhelyzetek
  8. savasana

V. Légző gyakorlatok

VI. Végső központosítás: Meditáció

TANÁCSOM:

Minden egyes csoporton belül válassz ki egy, vagy akár több klasszikus ászana gyakorlatot.

Ha nincs idő légzőgyakorlatokra, savasana után jöhet egyből a meditáció.

Ha szükséged van pontos iránymutatásokra, úgy az egyes ászana felépítésében mint a gyakorlás sorrendjében, tanácsolom, gyakoroljunk együtt!

Az Út a csendbe 2022 – Tanulj Meditálni Himalájai Jógával csoporthoz egyszeri éves tagdíjjal (10.000.-Ft) tudsz csatlakozni, így nézheted – jógázhatod az ott tárolt videókat, melyek 120 perces integrált himalájai jóga gyakorlatokat tartalmaznak.

Ajánlom a heti 2-3 alkalommal a teljes sorozatot, naponta pedig lehet rövidebb változatot gyakorolni.

2022. 12. 31- ig nyersz felvételt a csoportba, így akármennyiszer elvégezheted a fentlevő számos videót, ami az Asramunkban készült.

Lépj be a csoportba, nézd meg, és ha tetszik, utaláshoz a számlaszámot megtalálod a közleményben.

Otthonom az Asramom!

Egy kis ízelítő KATT!

Ölellek,

Kornhoffer Tünde

himalájai jógatanár, Anaya Női Jóga oktatóképzések vezetője, jógaterapeuta